Werkwijze

Wat is de werkwijze van Schildersbedrijf MB en welke werkzaamheden kunnen wij voor u verrichten? 

Als eerst is er altijd een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw wensen en kunt u het benodigde advies en overige vragen aan mij stellen.
Vervolgens loop ik met u een rondje door of om het pand en bespreek ik met u welke gebreken er mogelijk kunnen zijn aan uw huis en/of bedrijfspand.
Na het gesprek en bekijken van mogelijke gebreken (houtrot, kit vervangen etc.) maak ik voor u geheel vrijblijvend een duidelijk offerte, waarin alle werkzaamheden en mogelijke extra kosten beschreven staan.
Na akkoord van de offerte, bespreek ik met u wanneer de klus uitgevoerd kan worden, afhankelijk van uw en mijn agenda.

Als de klus geklaard is, lopen we wederom samen een roden door of om het pand om te bekijken of alles naar uw wens is afgewerkt. Het streven naar perfectie, tevreden klanten en een vakkundig eindresultaat staan bij Schildersbedrijf MB hoog in het vaandel. 

Tenzij anders met u besproken werkt Schildersbedrijf MB met Sikkens verf.

Vraag uw offerte aan!

 

Wat doet schildersbedrijf MB?

Schilderwerk binnen & buiten:

Uw huis of bedrijfspand is een kostbaar bezit wat u goed wilt onderhouden. Bij schilderwerk draait het om het in stand houden en beschermen van het hout. Natuurlijk krijgt uw huis een mooiere uitstraling met een nieuw lik verf en stijgt de waarde van uw huis of bedrijf wanneer er een goede beschermlaag op het houtwerk zit, dit doormiddel van een duurzame goede verflaag.
Schilderen met een duurzame verf is van zeer groot belang om uw houtwerk om uw huis of bedrijfspand in een goede conditie te krijgen en te behouden.
Verwaarlozing van schilderwerk lijd op den duur naar onontkoombare vervanging van bepaalde houtdelen. Ramen, kozijnen, boeidelen en soms complete deuren zullen vervangen moeten worden, wat hoog in de kosten kan gaan oplopen.
Om uw huis goed in de verf te laten zetten is het belangrijk dat dit in de juiste volgorde  en op een professionele manier gebeurd.

  • Verf afbranden (indien nodig)
  • Ontvetten
  • Schuren
  • Grondverven (indien nodig)
  • Egaliseren (doormiddel van een plamuur)
  • Kitten
  • Aflakken

U kunt het schilderwerk zelf doen, maar precisie, geduld en vakkennis zijn van groot belang en zorgen voor een mooier, beter en blijvend resultaat. Natuurlijk bereikt u meer door iemand met liefde voor het vak!

Sauswerk:

Is het aanbrengen van latex op muren (binnen, buiten) en plafonds. Sauswerk op wanden en plafonds kunnen in alle kleuren worden aangebracht. Elke ondergrond is anders, het is dus belangrijk dat de juiste muurverf word gebruikt. De wanden en plafonds moeten in ieder geval een goede basis hebben voor een strak resultaat. Goed stucwerk is de belangrijkste basis.

Kleur en product advies:

Kleuradvies is belangrijk. Het zegt iets over het karakter en stijl van het huis of pand. Niets is zo persoonlijk als kleur. Vaak kan kleur een bepaalde uitstraling, sfeer of boodschap overbrengen. Veel mensen vinden het moeilijk om een kleur te kiezen. Graag adviseer ik u bij deze keuze met een kleurenwaaier. Ter voorbereiding kunt u kijken hoe het huis is gebouwd. Is het een klassieke woning dan past vaak een klassieke kleur het best: okergeel, monument groen, grachtengroen, mergel wit, Engels rood en geldersblauw zijn daar voorbeelden van.
Modernere woningen en nieuwbouw hebben vaak modernere kleuren: grijstinten, wit-tinten, zwart, donker blauw en antraciet zijn daar voorbeelden van. Veel mensen gebruiken 2 kleuren met vaak wit of gebroken wit als basiskleur, samen met een andere kleur. U kunt ook kiezen voor één neutrale kleur voor een rustige uitstraling. Wilt u juist dat een bepaald onderdeel minder opvalt, houd de kleur daarvan dan neutraal.
Tot slot in dit verhaal wil ik u meegeven dat wanneer u lichte kleuren gebruikt de levensduur van de verf langer is dan bij donkerdere kleuren. Dit omdat licht kleuren het zonlicht reflecteren en daardoor minder warm worden. Hierdoor heeft het schilderwerk minder te lijden als wanneer donkere kleuren gebruikt worden welke bijna alle licht absorberen. Vaak ziet u de donkere kleuren met afgebladderde verf en lichtere kleuren blijven langer in betere staat.

Kit-werkzaamheden:

Het af-kitten van ramen, plafonds, boeien, naden en kieren doormiddel van acrylaat of glaskit.

Houtrot-reparaties:
Het dichtstoppen van bepaalde rotte delen in het hout met een mooie strakke afwerking.

Afgebladderd verf, vergrijzing en barstjes in de lak zijn kenmerken van houtrot. Verwaarlozing van het schilderwerk is de oorzaak. Door het weer loopt het schilderwerk schade op waardoor het verf naar verloop van tijd kapot kan gaan. De kit-rand wordt droog en kan het raam niet meer optimaal beschermen. Vervolgens valt er water in de kit-rand en in de gebarsten verf waardoor de kans bestaat dat de verf gaat bladderen en het hout gaat rotten. Door middel van deze reparaties bent u niet genoodzaakt om het hele kostbare deel te gaan vervangen.

Renovatie:

Het vernieuwen van bepaalde houtdelen, bijvoorbeeld glaslatten plaatsen, delen raam of deur vervangen en het renoveren van oude trappen.

Nieuwbouw:

MB verricht werkzaamheden in de nieuwbouw.

Comments are closed